اثر محافظتی ماسک خود را بهبود ببخشید

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۲۸ ۰۹:۲۰ | تعداد بازدید: 319

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با استناد بر آخرین مطالب علمی منتشر شده در Center for Disease and Prevention  خاطر نشان کرد :

استفاده صحیح از ماسک گام مهمی است که همه می توانند برای پیشگیری از ابتلا و انتشار 19 - COVID بردارند. هنگامی که استفاده از ماسک به صورت همگانی باشد بهترین عملکرد را دارد و با توجه به اینکه همه ی ماسک‌ها محافظت یکسانی ندارند باید در هنگام انتخاب ماسک به مواردی از جمله ، میزان اندازه بودن آن برای صورت، پالایه مناسب هوا و تعداد لایه های آن توجه نمود .

دکتر عزیزی استادیار میکروب‌شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه در ادامه با اشاره به دو روش مهم و اطمینان بخش که ماسک بهترین عملکرد را دارد افزود : مطمئن شوید که ماسک شما کاملاً مناسب صورت شما باشد زیرا درزها می‌توانند باعث شوند که هوای دارای قطرات تنفسی از لبه‌های ماسک به داخل و خارج منتقل شود و همچنین ماسک چندلایه انتخاب کنید تا قطرات تنفسی شما در داخل و برای دیگران در بیرون باقی بمانند، ماسک چندلایه باعث می‌شود قطره‌های تنفسی بیشتر وارد ماسک نشوند یا در صورت بیماری شما از ماسک خارج نگردند.

وی با اشاره به اقداماتی که باید در هنگام استفاده از ماسک انجام پذیرد گفت :

ماسک دارای نوار فلزی انتخاب کنید:

• نواری فلزی بینی در امتداد بالای ماسک قرار دارد
  • نوار فلزی بینی مانع از نشت هوا از قسمت بالای ماسک می‌شود.
  • نوار فلزی بینی را روی بینی خم کنید تا نزدیک و اندازه صورت شما قرار بگیرد.

ماسک

از ماسک بند (Mask Fitter or Brace) استفاده کنید:

• برای جلوگیری از نشت هوا در اطراف لبه‌های ماسک، از ماسک بند روی ماسک یک‌بارمصرف یا ماسک پارچه‌ای استفاده کنید.
ماسکماسک

اطمینان حاصل کنید که ماسک کاملاً روی بینی، دهان و چانه شما قرار داشته باشد:

• با کف دستان خود در اطراف لبه‌های خارجی ماسک، درزهای کناره‌های ماسک را بررسی کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که هیچ هوایی از ناحیه نزدیک چشم و یا از کناره‌های ماسک جریان ندارد.
  • اگر ماسک از تناسب خوبی برخوردار باشد، احساس می‌کنید هوای گرم از جلوی ماسک خارج می‌شود و ممکن است با هر نفس کشیدن بتوانید ماسک خود را ببینید که به سمت داخل و خارج حرکت دارد.
ماسک

لایه‌های دیگر اضافه کنید:

2 روش لایه‌بندی

• از ماسک پارچه‌ای استفاده کنید که دارای چندین لایه پارچه باشد.
  • زیر ماسک پارچه‌ای از یک ماسک یک‌بارمصرف استفاده کنید.
  • ماسک دوم باید لبه‌های ماسک داخلی را به‌صورت شما فشار دهد.

اطمینان حاصل کنید که به‌راحتی می‌توانید ببینید و نفس بکشید.

بندهای ماسک را به شکل حلقه‌ای گره بزنید و دور گوش بیندازید

• ماسک 3 لایه خود را از وسط در محور طولی تازده و بندها را از محل لبه اتصال به ماسک گره بزنید
  • بیرون‌زدگی‌های لبه ماسک در محل گره را به سمت داخل جمع کرده تا فضای خالی آن پر گردد.
ماسک

و اقداماتی که نباید انجام گیرد :

دو ماسک یک‌بارمصرف را باهم ترکیب و استفاده نکنید

ماسک KN95 را با هر ماسک دیگری ترکیب و استفاده نکنید

• هر بار فقط از یک ماسک KN95 استفاده کنید.